'Anne Babanın Çocukla İletişimi' konulu konferans

Eğitimci-Yazar İbrahim Ünal, "Anne Babanın çocukla iletişimi" konulu bir konferans verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Anne Babanın Çocukla İletişimi' konulu konferans

Eğitimci-Yazar İbrahim Ünal, "Anne Babanın çocukla iletişimi" konulu bir konferans verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde gerçekleştiren konferansta konuşan Eğitimci -Yazar İbrahim Ünal, bedenen ve ruhen sağlıklı bir çocuk yetiştirmenin ilk adımının sevgi olduğunu söyledi.

Ünal, ailelerin çocuklarına sevgiyle yaklaşmaları gerektiğini belirtti.

Toplumda otoriter, gevşek ve eğitici gibi 3 çeşit anne-baba tipinin bulunduğunu belirten Ünal, "En ideali eğitici anne-baba olmaktır. Ne fazla otoriter, ne de gevşek olunmalı. Çocuğun özgürlüğüne müdahale edilmemeli fakat başıboş da bırakılmamalı. Çocuklarımız bizleri izler ve taklit eder. Bu yüzden hal ve hareketlerimizle çocuklarımıza örnek olmalıyız. Çocuklarınızın problemlerini karşılıklı oturup, konuşarak çözmeye çalışın. Onlara sorumluluk, bağımsızlık ve özgüven duygusu vermeye çalışın" diye konuştu.

Çocukların en çok sevilmeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Ünal, "Geleceğin garantisi olan nesli yetiştirmek, kaliteli insanları topluma kazandırmak, kolay bir olay değildir. Çocuğun en önemli besini sevgidir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bir çocuk yetiştirmenin ilk adımı da çocuğu sevmek ve bu sevgiyi belli etmektir" dedi.

Konferansta dinleyicilerin sorularını cevaplayan Ünal, programın sonunda kitaplarını imzaladı.

Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Mili Eğitim Şube Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber